Avondconferenties over geloof & maatschappij


 

Avondconferenties over geloof & maatschappij

“Wat het voor mij betekent”

Als God bestaat, waarom laat

Hij angst, oorlog en terreur

toe? Even nadenken …

 

  • Muzikale opluistering
  • Boekentafel “Het Goede Boek”
  • De toegang is kosteloos!
  • Steeds in zaal ‘Centrum Kumtich’ in de Keibergstraat 54 – 3300 Kumtich (Tienen) om 20u00.

12 januari: Hoop voor het nieuwe jaar

Er is hoop voor 2016! Ondanks de vele ‘onheilsberichten’ die ons dagelijks overspoelen. Nieuws, films, literatuur, de sfeer op het werk, buren, familie, vrienden, heel vaak gieten ze, misschien wel ongemerkt, een grote hoeveelheid negativisme over ons uit. Mogelijk dragen we zelf wel bij aan die sfeer, omdat we het, in het diepst van ons wezen, eigenlijk niet meer zien zitten… Maar het evangelie is boordevol hoop.  Het is een Blijde Boodschap!  En dat hebben we nu juist nodig: een vernieuwde, hoopvolle, positieve en realistische kijk op het leven. Kom eens luisteren, aan het begin van het nieuwe jaar, naar dit ‘andere geluid’, het zal u ongetwijfeld deugd doen!

Spreker: John den Boer

Sinds John zijn theologische vorming in Leuven afrondde in 1979, is hij al ruim 35 jaar werkzaam als evangelist en pastoraal werker. Hij kwam, gedurende die jaren, beroepsmatig, met talrijke mensen in contact met de meest uiteenlopende godsdienstige opvattingen. Hij werd geboeid, zowel door de opmerkelijke overeenkomsten, alsook door één heel wezenlijk verschil, waar hij op deze avond vooral ook aandacht aan zal schenken…

26 januari: Bestaat God?

Dit is een vraag die vandaag al snel ontwijkend of negatief beantwoord wordt. Maar sta er eens eerlijk bij stil. Het is waar dat je het bestaan van God niet wetenschappelijk kan bewijzen. Maar je kan ook niet bewijzen dat Hij niet bestaat!  Kijk naar de natuur, sta eens stil bij de wonderen van het heelal.  Getuigt dit allemaal niet van het bestaan van een buitengewoon bekwaam Architect?  Elk mens gelooft in “Iets” … bijzonder toch! Wees eens moedig en durf met ons na te gaan welke argumenten er zijn om aan te nemen dat God daadwerkelijk bestaat!

Spreker: Hendrick Ederveen is al 44 jaar gehuwd met Wilma, trotse vader van vier kinderen en vele kleinkinderen. Hendrick begon in 1976 op het Bijbelinstituut (nu Evangelische Theologische Faculteit), studeerde aan de VUB en verwierf heel wat ervaring in het sociale werk met verwaarloosde kinderen en tieners in Leuven.  Zijn leven lang wijdde hij aan de zorg voor mensen en zelfs als gepensioneerde zet hij zich verder in als vrijwilliger in voor Gods Koninkrijk.

Advertenties

Wij zouden het ten zeerste waarderen indien U hier een reactie zou willen plaatsen, "DANK U WEL"

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s